Søk i denne bloggen

onsdag 12. februar 2014

hjemmelaget troika

 
hjemmelaget troika - ca 8 barer

1 pk freia jordbærgele(eller 2 dl saft og 8-10 gelatinplater)
 1 pk 100-200 gram mørk sjokolade( 1 pakke 10,- kroner på kiwi)
100 gram marsipan(kjøp 500 gram til 7 kroner på kiwi)

-gelen -
blandes ut med 2dl vann(gelen skal bli litt fast) hell i 4 former så man får ca 5mm tykk geleplate dekk formene med cellofon så gelen blir enklere å få av ikke skubb cellofanen da kan det bli hull, la gelene tynge den ned i alle kanter. la den stå 2-4 timer i kjøleskapet

sjokoladen- 
-hakk opp i småbiter og smelt det i en bolle som du har nedi en bolle med litt varmt vann

marsipanen -
-kjevl ut

når gelen er ferdi ta av cellofonen og del opp i 2 x 4 jeg bruker å smøre ut sjokoladen med en bakepensel det blir ganske seigt men mindre svinn enn med sprøytepose jeg bruker å ha det på marsipanen for at troikaen skal bli litt stivere og sånn at gelen sitter litt bedre fast. så legger jeg på gelen og bretter marsipanen over og smører så sjokolade på begge sider før den legges i kjøleskap finnes sikkert bedre metoder men sånn gjorde jeg det.
 ca 25,- kroner for 8 barer :)

her prøvde jeg å lage gele med jordbær og mango, det så ikke så værste ut
men etter det pipla det konstant ut væske og alt ble bløtt,i kjøleskapet , til tross for at gelen var hard nok til å sprette ut når man klemmer.
det samme skjedde med vanlig saft og 1tsk gelatinpulver(men der var gelen bløt gitt), så kan være at man må ha haugevis med gelatin.


 Blogglisten Bloggurat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar


teller

free counters
Bloggurat
Jeg har plassert min blogg i Oslonorske bloggkart!
Blogglisten

Aktuelle blogginnlegg - bloggurat.net