Søk i denne bloggen

mandag 1. oktober 2012

en sensommer tur til nice

23-30 september 2012 var jeg en uke i nice,frankrike.

turen ble bestilt ca mars.

uken før jeg dro sjekket jeg været og det var lite positivt med grått og regn hele uka.
jeg var og litt skeptisk med tanke på at den ene av oss tre hadde hatt lungebetennelse(og diverse andre plager)

valuta. vekslet penger i banken og fikk dårligere kurs(7,740) enn valutaen som står oppgitt som kurs(7,4)

begynnelsen: vi fikk omsider omorganisert baggasjen så vi fikk plass til alt i den lille bilen.
fikk og en bra plass på p4 på gardemoen. og inn på bussen fort.kjøpte litt godis på taxfreen

flytur: fikk valg mellom gratis kaffe eller te.spilte psp 1,5 timers tid, gomlet godis og pratet. flytur ca 2,40 min
stille og rolig tur tiltross for ganske fullt fly.

ankomst:  ganske varmt ute til oss som var kledd for norsk høst. transportvalget landet på drosje siden de 2 andre ikke gadd å rulle koffertene gatelangs.prisen for en ca 10-15 min ble på 40 euro.yikes
vi utforsket den leide leiligheten litt pakket litt ut før vi dro ut gjennom gamlebyen og spiste pizza kl 02 på le gustoso

ukesprogrammet:


mandag: ventet i 3 timer til de andre var ferdig,sjekket dagens vær :/ før tok vi bussen til monaco/montecarlo.
det kunne kostet 1 euro og tatt ca 1,5 time men det ble styrtregn og lyn og torden så vi tok bussen til menton og snudde der(hadde jeg vist det var nær italia kunne vi dratt dit)
men været ble så veldig flott og vi var både inne på monte carlo casinoet og i pittelille monaco.monaco var forsåvidt fint det men det var jo bare en drøss invandrersjapper der som solgte monaco capser/skjorter/bager. spiste en god burger ved havnen i monte carlo








tirsdag: kom oss sent ut idag og før vi tok bussen til cannes,ca 1,7 time og 1 euro.fint og deilig vær hele dagen.satt på havnen å spiste is. så litt shoppings uten å finne noe å kjøpe, for så en panini poulet til ca 5 euro i en gågate. toalettet her var i 3 etage uten lys.drakk en aprikosjuice 25 cl flaske til 4 euro på pinoccio ved strandpromenaden her tok de og 1 euro i kveldstillegg.




onsdag: værmelding viste regn så vi ble i nice.lyn og torden og styrtregn ca 1 times tid, så opphold til ca 22 tiden.gikk i gamlebyen og gågaten.spiste en halvpizza på pinochio(tror jeg) i rue massenna. diger.kan ikke klage på for lite ost eller pepperoni for det var det dunger av.




torsdag: sent ut idag og før vi tok bussen til vence/st paul ca 1 time 1 euro.vence var jo litt koselig med alle trange murgater. første stedet jeg så blomster.liten og rolig by.i st paul gjorde jeg mitt første kjøp. mye fin kunst til salgs men var ikke lov å ta bilde av det.spiste så en poulet sandwich mens de andre tok lasagne.igrunn var vi ikke så veldig fornøyd med maten men det så fint ut da.treig og sur servering. så buss hjem 18;40


fredag: husker ikke hva jeg gjorde denne dagen heh men spiste en hamburger+ chips i gamlebyen til bare 5,5 euro.

lørdag: gikk på strandpromenaden,deilig vær,gikk i butikker på den andre delen av sentrum. mye nitrist der.spiste brent lam og risotto ris på gustoso nok en gang. nistrist denne gang.fikk litt vin som plaster på såret.17 euro. bulder og brak lyn og torden midt på natten 05-06 ca.

søndag: en liten tur til villa frenche ca 15 min buss 1 euro.bruktmarked med dyrt sølvtøy, brosjer o.l.
spiste en nitrist fiskeburger fra mc donalds i nice til 3,6 euro. og en frappe (yoghurt milkshake tror jeg).
reiste så hjem med sas i 21:30 tiden. hellstrøm var på flyet. en flyvert ga meg gratis vann i dokøen ellers var det ei sur flyvertinne som spørte; skal du ha noe?







min oppfatning av nice og omegn:

 shopping - overrasket over dårlig utvalg i klær.fant ikkeno særlig jeg ville ha. skal sies jeg ikke var inne på designerbutikker.så 2 h&m butikker , 2 zara,noen butikker som solgte bare hvite klær,mange 'invandrer'klær,(ala grønland torg) lite møbelbutikker så så lite til den franske landstilen.så de handler nok ikke møbler, en interiørbutikk på niceetoile kjøpesenter med shabby chic stil.

mat - overraskende at det var så smakløs restaurantmat.franskmenn er jo kjent for å være gode kokker. skal sies jeg ikke var på noen spesielt dyre steder. de er tydeligvis glad i baguette,is,pizza,ost siden det var mange steder som solgte det. sleit med å finne ett sted som solgte mat med kylling.
matbutikker som spar,monoprix,supermarche og carrefour. billig godteri feks 10 kroner for en pose og ca 8.- for minicrisp lignende potetgull på 75 gram.god aprikosjuice til 16 kroner.

busskultur/transport: selvom du står 30 min i kø så kan andre som bare har stått 5 min i kø komme inn før deg å få sitteplass mens du må stå i 2 timer.mange ble sur og mange trenget seg frem i køen.det er vel bakdelen når det bare koster 1 euro.bussjåførene var og ute å røyket og ingen fikk gå inn før han var ferdig.
(mye røyking i denne byen)
de har togstasjon(fant ikke den) og drosjer, men så ingen av de i gatene heller ,bare på flyplassen. er jo uansett svindyrt.


folket: så stort sett bare turister og ungdommer.mange norske turister.
du får høre endel; merci aroir,bonjour,bonsoir madame,excuze moi,pardon,- men tenker det er et vanskelig folk å bli kjent med.var ikke mange som smilte.alt er oversatt til fransk på tv.
 mange scooter butikker og mange som kjørte scootere mens de snakket i mobil og holdt bikkja o.l.
nb gamlebyen er ikke bilfritt(utrolig nok)

været: det ble bedre enn det var spådd,hadde ikke oppe paraplyen som jeg drassa på en gang.var i butikker når det regnet.(kortvarig regn) 22 grader gjennomsnitt


byen: noe under oppussing,kan gå til alt(kjenner dog ikke til nice nord),deilig brei gangvei på strandpromenaden men noe vind(kanskej pga tyfonen fra spania). steiner på stranda ikke sand.
man kan leie rulleskøyter over strandpromenaden(ca mellom gamlebyen og minnesmerket) til ca 60kroner. da fikk man leie ett par i en time bare+ en powerade. var mange som rullet,enten hadde de dårlige skøyter eller så har de ikke rullet så mye før.
en jente rullet kalvbent inn til sjappa med løse skruer.


noenlunde kort vei til andre byer rundt.ca 50 min med tog til italia. mange dyre boliger fra 800tusen - 10 mill.
føltes som en trygg by så stadi politibiler som kjørte rundt.de eneste jeg så som laget litt bråk var noen romenere som kranglet seg i mellom.

stor muliget å gå seg vill. for gatene går på kryss og tvers og ganske mange like bygninger.
Derfor tenkte jeg å bruke stedposisjon og kartet på mobilen min, men fikk det ikke til å virke før siste dagen(fordi man må ha på 3g og slå av strømsparing) og da kostet de 4 mb med kartet meg hele 97,- kroner.så det kan lønne se gå kjøpe ett kart.

det som er bra her er jo at man kan sole seg og gå på bedre shopping enn i syden.så i pose og sekk altså

hotell/leilighet: skal du bo der i en uke og er flere kan de lønne seg å leie leilighet. det er mange som leier ut leilighet på finn.no i nice. vi leide 3-roms leilighet med ca 5 sengeplasser til 5000,- + 700 for vask.ikkeno luksus, men helt greit.var forsåvidt en stille gate, men til tross for det endel bråk. søppelbil ca hver dag.mopeder,skoleungdom,smelling og roping og dueskrål.  men kort vei og gåavstand til alt.


det som eventuelt kan få meg til å reise hit en gang til er; en gratis tur til :), kort flytid, at jeg da er bedre kjent, at jeg kan sole meg og shoppe på samme sted.
det som kanskje ikke får meg til å reise hit engang til er; folket,maten,været,leiligheten,euroen,moten og reisefølget.






 Blogglisten Bloggurat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar


teller

free counters
Bloggurat
Jeg har plassert min blogg i Oslonorske bloggkart!
Blogglisten

Aktuelle blogginnlegg - bloggurat.net